Fårup uden info-tavle

Fårup Sommerland er blandt de nordjyske turistattraktioner, der forbigås, når Vejdirektoratet i april sætter såkaldte turistinformationstavler op på de nordjyske motorveje.

Og det vækker stor undren hos Fårup Sommerlands direktør, Søren Kragelund.

- Jeg forstår ikke de prioriteringer, der er foretaget, og det er skuffende, at vi ikke er med, da jeg bestemt regner os for at være en af de største nationale attraktioner, siger Søren Kragelund.

Det er Vejdirektoratet, der står for turistoplysningstavlerne,  og de udvalgte steder, man henviser til, er valgt på baggrund af, at de er særlige seværdigheder, nationalparker eller nationale attraktioner.
 
Fårup Sommerland har hvert år besøg af omkring 640.000 gæster, og det undrer også folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V), at den popularitet i sig selv ikke giver direkte adgang til en af de turistinformationstavler, som Vejdirektoratet sætter op for at yde service til områdets turister.

- Det er helt barokt, og det virker helt forkert, når et sted som Fyrkat i Hobro, der mig bekendt har under 13.000 besøgende om året, er blevet tilbudt en henvisning fra motorvejen, mens Fårup Sommerland ikke kan. Det dur ikke, når vi i Nordjylland lever af turisme, siger Preben Bang Henriksen.

Han vil nu bede transportministeren kigge på sagen, og håber at ministeren kan se, at det ikke er vejen frem og vil ændre prioriteringerne.

Vejdirektoratet oplyser til TV2/Nord, at der er tale om en foreløbig liste over attraktioner, der mod en egenbetaling på omkring 60.000 kr. pr. skilt, kan blive udstyret med en henvisning på motorvejene.
Den endelige liste kommer i løbet af næste uge.


Seneste nyt

fra Nordjylland