Farvel til en farverig prins: Se de bedste billeder fra Henriks besøg i Nordjylland

Se de mange billeder fra nogle af prins Henriks mange besøg i Nordjylland.

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik sov tirsdag aften stille ind på Fredensborg Slot - han blev 83 år gammel.

Han var omgivet af sin hustru Dronningen og hans to sønner kronprins Frederik og prins Joachim. Han sov ind klokken 23.18 tirsdag aften, efter at han tirsdag formiddag var blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor han ønskede at tilbringe sin sidste tid.

Prinsen havde været indlagt på Rigshospitalet med en lungeinfektion siden 28. januar. Her havde han afbrudt en rejse til Egypten. Undersøgelser viste efterfølgende, at prinsen havde en godartet tumor i sin venstre lunge, og at han var i behandling. Fredag i sidste uge meddelte Kongehuset så, at prinsens tilstand var alvorligt forværret, og tirsdag aften sluttede prinsens lange liv så - i hans hjem på Fredensborg Slot.

Prins Henrik blev forlovet med den daværende kronprinsesse Margrethe i 1966, og parret blev gift året efter. I 1968 og 1969 kom deres to sønner, Frederik og Joachim til verden. I 1972 døde Kong Frederik d. 9. og Margrethe blev dronning - Henrik blev prinsgemal.

Siden den franske prins i midten af 60'erne kom til Danmark for at være ved sin kongelige hustrus højre hånd har både han, dronningen og prinserne været flittige gæster i Nordjylland, og i galleriet herover har vi samlet et udpluk af billeder fra prinsens mange besøg i det nordjyske. 

Prins Henrik har mange gange igennem året besøgt Nordjylland

 


Prins Henrik 1934-2018

140218 prins henrik fiskedame

gallery Helene lavede mad til prins Henrik: "Det var en kæmpe oplevelse"

def_thumb,50_percent

play Trillingsgaard kom tæt på prins Henrik: "Han elskede Nordjylland"

Anker Laden-Andersen

play Fransk konsul i Nordjylland: - Prins Henrik har været en fantastisk repræsentant

140218 prins henrik 1967

play Se billederne: Prins Henrik besøgte Nordjylland første gang i 1967

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland