Farvel til top tre: Vendsyssel FF besejret af Viborg i vigtig topkamp

Vendsyssel FF satte værdifulde point til i oprykningskampen, da de lørdag eftermiddag tabte 1-3 på hjemmebane til Viborg.

Der var mål nok, men ikke mange at varme sig på for de nordjyske fans. Midt i det lune forårsvejr lørdag eftermiddag fik Vendsyssel FF sig en træls kold vasker i kampen om vigtige point og en potentiel oprykning til Superligaen.

En sejr ville sende Erik Rasmussens tropper op på siden af Esbjerg i den tætte topstrid, mens et nederlag omvendt ville sende klubben ud af den forjættede top tre. Med et 1-3-nederlag til Viborg på hjemmebane måtte mandskabet vinke farvel til tredjepladsen.

Efter en måltørkeramt første halvleg begyndte festen på den anden side af pausen. Desværre var det gæsterne, der kom bedst fra start, da Andreas Albers gjorde det til 1-0 efter 50 minutter. På trods af fint Vendsyssel FF-spil og masser af initiativ lykkedes det ikke hjemmeholdet at få bolden over målstregen og op i Viborgs netmasker.

Og mod slutningen af kampen slog Viborg til igen - alderspræsidenten Jonas Kamper udnyttede en dårlig omstilling i Vendsyssels forsvar og sendte bolden fladt ned i det ene målhjørne. 2-0 til Viborg.

I overtiden lykkedes det dog Vendsyssels Kristian Riis at få håbet til at blusse op i Hjørring, da han reducerede til 1-2 efter et hjørnespark. Men glæden varede kort: Bare sekunder senere slog Viborgs Andreas Albers til i den anden ende af banen og foran et svagt forsvar gjorde han det til slutresultatet 3-1.

Med sejren rykker Viborg op på tredjepladsen, som giver adgang til playoff-kampene om opryking til Superligaen, mens Vendsyssel FF rykker ned på fjerdepladsen.