Faunastriber dør i tørken: - Det ser træls ud

Det er ikke kun græsplænen og landbruget, som hungrer efter vand. Også de nordjyske faunastriber lider på grund af varmen.

Varmen fortsætter, og det betyder mere tørke i Nordjylland og resten af Danmark.

Det går blandt andet ud over de nordjyske faunastriber, som landmændene har sået rundt om deres marker for at tilgodese dyrelivet.

Faunastriberne lider nemlig i tørken og ser langt fra ud som håbet. Og det ærgrer konsulenter hos LandboNord, som har stået for at realisere faunastriberne.

- Det er træls, og det ser langt fra pænt ud. Normalt skulle de være fyldt med blomster, siger Rasmus Arvidsen, der er miljøkonsulent hos LandboNord.

Frygter for fremtidige faunastriber

Faunastriber er gode for naturen, fordi de skaber gode betingelser for både småfugle, vildt og insekter. Men uden vand er planterne ikke vokset som de skal, og det får nu konsekvenser.

- Insekterne bruger faunastriberne til at finde føde i, og fuglevildtet bruger det som fødesøgningsområde og redeareal. Det kan de ikke, når det er så tørt som nu, siger Rasmus Arvidsen fra LandboNord.

Rasmus Arvidsen har aldrig set faunastriberne i så slem forfatning, som de er nu, og han frygter, at det kan gå ud over de kommende år, fordi færre landmænd måske vil have lyst til at så faunastriber ved deres jord.

- I og med de ser så dårlige ud i år, er der sikkert ikke ligeså mange, som har lyst til at have faunastriber til næste år. Det er nok det, som vi er mest bange for, siger Rasmus Arvidsen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland