FDM: - Det er købers marked for brugte biler

Den lavere registreringsafgift på nye biler rammer nu også brugtbilsmarkedet. Derfor er det en god idé at sælge sin nyere brugte bil nu, inden de bliver presset yderligere i pris.

Da regeringen i efteråret sidste år gennemførte en stor sænkelse af registreringsafgiften på nye biler, begyndte det pludselig at gå stærkt for danskerne med at købe nyt.

Og de lavere priser begynder nu også for alvor at kunne mærkes på markedet for brugte biler. Her oplever forhandlerne store tab på de biler, de har sat til salg, og det vil ende med at ramme både købere og sælgere, lyder det fra bilisternes interesseorganisation, FDM. 

- Det er primært nyere brugte biler, der er faldet meget i pris, fordi det er dem, der er alternativet til en helt ny bil. Og de falder typisk i pris med cirka halvdelen af, hvad den nye bil er faldet. Så er en ny bil faldet med 60.000 kroner, skal en et år gammel brugt bil falde med cirka 30.000 kroner, forklarer forbrugerøkonom ved FDM, Allan Skytte Christensen. 

- Vi kan se, at hele brugtvognsbranchen er under pres. Der kommer et større og større udbud af biler, og det vil bare presse priserne, så det er ikke sikkert, at presset fra prisnedsættelserne på nye biler er slået fuldt igennem endnu, siger Allan Skytte Christensen.

Kom af med bilen nu

Derfor er opfordringen til folk, der overvejer at sælge deres nyere brugte bil, klar:

- Skynd dig at komme af med den, lyder det fra FDM's forbrugerøkonom.

- Vi har allerede set mange tilbud på nye biler eksempelvis her i januar ved de mange nytårskure, og det er klart, at når folk kommer ind og skal have en ny bil, så har de typisk en byttebil med. Og det er jo sådan en bil, der bliver til en brugt bil hos bilforhandleren, siger Allan Skytte Christensen.

- Det er helt klart køberne, der får mest ud af prisnedsættelserne. Så vi kan som forbrugere bare være glade, med mindre vi lige har købt en bil, som vi bare skal af med.


Seneste nyt

fra Nordjylland