Fem anmeldelser om voldtægt til karneval

I forbindelse med karneval har der været tre anmelderser om voldtægt samt to anmeldelser om voldtægtsforsøg.

Opdatering 25. maj 2015 kl. 13.45:

Vagtchefens udtalelser i denne historie affødte mange kritiske kommentarer og beskyldninger om at politiet negligerer voldtægtsanmeldelserne.

Vagtchefen har siden beklaget sit ordvalg.

___________________________________________________________

Politiet har siden karnevalsfesten var på sit højeste fået tre anmeldelser om voldtægt og to anmeldelser om voldtægtsforsøg.

Alle sager er gennem aftenen og natten blevet efterforsket, og politiet har identificeret flere af de formodede gerningsmænd.

- Det generelle billede er jo, at det har været en stille og rolig og god fest, og at der så sker de her voldtægtsanmeldelser oveni, det er jo lidt synd, fordi de ødelægger lidt billedet af den gode stemning, som egentlig har været til karnevallet, lyder det fra vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen.

Klokken 15.20 lørdag fik politiet en anmeldelse om den første voldtægt. En 36-årig kvindevar blevet voldtaget i en baggård på Vesterbro i Aalborg.

Senere på dagen - klokken 18.30 - fik politiet så en anmeldelse om et voldtægtsforsøg. En 24-årig kvinde er forsøgt voldtaget. Desuden får de endnu en anmeldelse om et voldtægtsforsøg, der er foregået 22.20 på Godsbanen i Aalborg mod en 16-årig kvinde.

Kort før midnat får de en anmeldelse om en voldtægt mod en 23-årig kvinde, mens en 22-årig kvinde melder en voldtægt kort før to natten til søndag.

- Fem anmeldelser det er selvfølgelig fem for meget, det er der ingen tvivl om. Det er jo det, der kan ske, når der er så mange mennesker samlet og spiritusen går ind, så kan forstanden nogle gange godt forlade gerningsmanden lidt på en måde, lyder det fra vagtchefen.

- Det er lidt synd, at det giver det her mudrede billede, for det har været et stille og roligt karneval uden noget nævneværdigt af ballade, og så kommer de fem anmeldelser ind over, som vi selvfølgelig skal efterforske og forsøge at få opklaret, slutter han.

Klokken 13 søndag meldte en af de formodede gerningsmænd sig selv til politiet.


Seneste nyt

fra Nordjylland