Fem års dieselforbrug skal endevendes

Foto: Arkiv

Tankning af diesel hos Aalborg Renovation skal undersøges af revisionsselskab.

13. december 2009 tankede en chauffør fra Aalborg Renovation 247 liter diesel på en såkaldt papirbil. To dage senere fyldte hans kollega 136 liter på den samme vogn, der har en tankstørrelse på 275 liter. Men ifølge tankningslisten havde bilen kun kørt to kilometer imellem de to tankninger.

Det er blot én af de flere tusinde tankninger, der nu skal undersøges af Aalborg Kommunes eksterne revisionsselskab. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

NORDJYSKE søgte allerede i oktober om aktindsigt i udvalgte tankningslister fra Aalborg Renovation på baggrund af flere tip om dieseltyveri fra genbrugspladsen Over Kæret. Avisen har blandt andet gennemgået tre perioder af to måneder for netop den førnævnte lastbil og i alle tre tilfælde ligger dieselforbruget på under to kilometer pr. liter. Andre stikprøver har vist, at der tankes op tre gange i træk på en lastbil uden at kilometerstanden ændrer sig.

Rådmand Lasse Olsen (EL) mener, at der i forhold til papirbilen har været tale om en indtastningsfejl, men også han har siddet med listerne foran sig og fundet tankninger, han ikke kunne forstå eller få en forklaring på, som stemte overens med talmaterialet. - Når der er noget, du ikke kan forstå eller få forklaret, så er det en god idé at få kigget lidt nærmere på det, siger Lasse Olsen med henvisning til hans beslutning om at lade kommunens eksterne revisionsselskab gennemgå de seneste fem års tankninger, siger han til NORDJYSKE Stiftstidende.