Fem finske jagerfly på pitstop i Aalborg

02:12

Flyvestation Aalborg fik i dag besøg af fem finske specialister i luftakrobatik med jetjagere og holdet der tager imod med service og brændstof stod klar.

Aalborg Flyvestation havde mandag udenlandsk besøg, da fem finske jagerpiloter lagde vejen forbi.

De kom i fin formation hen over himlen. Landende en efter en på landingsbanen i Aalborg. Og fik tanket op på brændstof til både fly og besætning.

Det finske flyvevåbens stolthed kalder sig "Midnight Hawks", og mandag lagde de altså vejen forbi flyvestationen ved Aalborg på vej hjem fra et airshow i England. 

De finske piloter er tit udsat for dårligt vejr og flyver ofte i mørke - derfor bruger de meget tid på at træne og det er de ikke flove over at vise frem. Cirka 20 gange om året optræder de til airshows rundt om i verden, og mandag havde de altså brug for et pitstop.

- Det er roligere for teamlederen at vide, at vi stopper halvvejs for at være sikre på at have brændstof nok. Og så kan man tage en pause, for som du kan se, kan man ikke rigtig komme til at stå op i flyet, siger Marc Fuss, der er kaptajn og leder af "Midnight Hawks".

I Aalborg stod de danske medarbejdere klar med masser af brændstof, så de kunne servicere de nye kunder.

En kort pause på en times tid var besøget overstået. Madpakkerne var spist, og mange tusinde liter brændstof var blevet påfyldt. Midnight Hawks var klar til at flyve til Kuhava Airport i Findland.

Flere nyheder fra TV2 Nord