Fem millioner til socialt værested i Hjørring

Foto: Blå Kors

En bevilling på fem millioner kroner fra den A. P. Møllerske Støttefond giver Den Blå Sociale Café i Hjørring mulighed for at renovere værestedet og herberget.

På Den Blå Sociale Café i Hjørring har man i mange år drømt om at kunne bygge værestedet og herberget om, og nu kan drømmen snart på i opfyldelse.

Den A. P. Møllerske Støttefond har bevilget hele fem millioner kroner til stedet. Til stor glæde for leder Susanne Houmøller.

- Vi er ganske enkelt ubeskriveligt glade. Lokaler og lejligheder ovenpå er meget nedslidte, og vi har længe søgt penge til en ombygning, men det er meget svært at få støtte til byggeprojekter. Men nu er vores ønske i den grad blevet indfriet. Det bliver så godt for de hjemløse og vores lejere, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Vi er ganske enkelt ubeskriveligt glade

Nu står man så overfor planlægningen af byggeprojektet, der forventes igangsat i løbet af 2016 og når det er overstået har det eneste sted nord for Limfjorden, der tilbyder plads til hjemløse, tidssvarende rammer.

- Vi er særdeles taknemmelige for bevillingen, så vi kan lave tidssvarende rammer for værestedsbrugere og hjemløse i det nordjyske, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre.

Flere nyheder fra TV2 Nord