Konkurs: Ferie-rejse til Cypern aflyst på grund af konkurs

Der er stor usikkerhed om planlagt afgang til Gran Canaria på onsdag fra Aalborg Lufthavn, ligesom efterårsferiens afgang kan være berørte.

Det var planen, at 180 mennesker mandag eftermiddag kunne skifte det grå efterårsvejr ud med sydlandsk sol på en chartertur til Larnaca på Cypern, men rejsen er aflyst på grund af konkursen i selskabet Thomas Cook.

Det oplyser salgs- og marketingsdirektør Rikke Mølgaard.

Det 178-årige rejseselskab Thomas Cook, der blandt andet ejer Spies, har i årevis kæmpet med en stor gæld og havde et akut behov for at få tilført et beløb svarende til cirka 1,4 milliarder danske kroner, hvis det skulle fortsætte driften. Det lykkedes ikke, og rejsegiganten Thomas Cooks skandinaviske afdeling må indstille flytrafikken fra mandag morgen efter moderselskabets konkursbegæring.

I Nordjylland betyder det foreløbig en aflysning, nemlig mandag eftermiddag, men en afgang onsdag klokken 19.50 til Gran Canaria er i overhængende fare for også at blive aflyst.

- Vi er som hele branchen iøvrigt i gang med at lede efter erstatningsfly. Vi skal være sikker på, at vi har fly til også at få folk hjem, før vi sender nogen afsted, fortæller Rikke Mølgaard.

Umiddelbart er der ingen nordjyder, der sidder "fast" nogen steder i udlandet og er berørt af konkursen og således ikke kan komme hjem.

Ifølge Aalborg Lufthavn er det foreløbig de eneste to rejser, som er berørt af konkursen, mens der er en stribe rejser i uge 42, det vil sige skolernes efterårsferie, som der fortsat er usikkerhed omkring.

Hvis man har bestilt sin rejse som pakkerejse, vil man økonomisk blive kompenseret via Rejsegarantifonden.


Seneste nyt

fra Nordjylland