Feriecenter var turistmagnet: Nu forfalder det mens ejere strides i retten

Ejerkredsen omkring det tidligere Rødhus Klit Feriecenter er røget i åbent slagsmål, og striden skal afgøres i retten.

Alt var idyl, da det tidligere feriecenter i Rødhus blev solgt til private i 2013. Husene gik som varmt brød, og centeret skulle fortsætte i en ny konstruktion med en fælles ejerforening, hvor sommerhusejere i to grundejerforeninger skulle arbejde sammen med en ny ejer af centrets vandland og fællesbygninger.

Men idyllen holdt ikke længe. En strømregning for flere hundrede tusinde kroner fik sindene i kog. Sommerhusejerne mente, at ejeren af vandlandet – Rudolph von Platen-Hallermund skulle dække underskuddet, men det nægtede han ifølge TV2 Nords oplysninger, fordi han mente at have afregnet korrekt i forhold til hans elmåler. 

Det fik sommerhusejerne til at modregne penge i de fællesudgifter, som de ifølge deres kontrakt var forpligtet til at betale ejeren af vandlandet, og da hans indtægter blev ramt lukkede han centeret.

Det fik siden sommerhusejerne til helt at standse betalingerne, og siden har vandland og centerbygninger stået aflåst i tydeligt forfald.

Det fik i 2015 Jammerbugt Kommune til at udstede et forbud mod at anvende vandlandet, før der var gjort grundigt rent. Siden har stedets fællesfaciliteter fået lov til at forfalde.

De to stridende parter – Rudolph Von Platen-Hallermund og sommerhusejerne mødes i Retten i Sønderborg tirsdag d. 30. maj for at få afgjort sagen. Ifølge aftalen skulle sommerhusejerne udleje deres huse via vandlandets kontor, men det har flere sommerhusejere nægtet.

Til gengæld for en del af lejeindtægten skulle vandlandets ejer sætte vandland og sportshal i stand, så sommerhusejerne kunne bruge dem, når de brugte deres huse.

Sommerhusejerne mener, at de er blevet snydt for at kunne bruge deres vandland, som de ellers betalte til gennem fællesudgifterne, og ejeren af vandlandet kan til gengæld hævde, at sommerhusejerne har svigtet aftalen ved at stoppe betalingerne.

Hverken Rudolph Von Platen-Hallermund eller formanden for sommerhusejerne Anders Guldbæk har ønsket at udtale sig om striden til TV2 Nord. Der falder afgørelse i sagen på onsdag.

Hør mere om baggrunden for striden mellem sommerhusejerne og Rudolph Von Platen-Hallermund i indslaget her.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland