Ferielukninger frustrerer forældre

Samtlige nordjyske kommuner vælger at lukke daginstitutioner i to til tre uger i juli måned og det frustrerer mange forældre.

Mange forældre er nødt til at sende deres barn i en fremmed institution, hvis ikke de selv kan holde ferie, skriver P4 Nordjylland.

Thomas Hugo Møller er formand for forældrebestyrelsen i børnehaven Albert i Hjørring Kommune, og han oplever i disse dage, at en masse frustrerede forældre kontakter ham.

- De her ferielukninger kommer oven i alle de andre problemer, og det betyder, at mange forældre må holde ferie forskudt. Og det er altid de samme forældre, det rammer. Det er dem, som ikke har en fleksibel arbejdsplads, siger Thomas Hugo Møller til P4 Nordjylland.

Faglig sekretær i fagforeningen BUPL, Karsten Salberg, mener at der mangler tryghed for børnene og at kommunerne ikke lever op til det, man som forælder bør kunne forvente.

- Pædagogerne når sjældent at få afholdt deres tre ugers sammenhængende ferie mens institutionerne har lukket. Det betyder, at de er nødt til at hyre vikarer i ugerne før og efter lukningerne - det koster både tryghed og penge, siger han til radioen.

Hjørring er eneste nordjyske Kommune, som lukker institutioner i hele tre uger - det er denne uge samt uge 29 og 30.


Seneste nyt

fra Nordjylland