Feriepark dropper cigar hos omdiskuteret karakter

Jesperhus Feriepark har valgt at droppe cigaren på en af sine karakterer, efter Google censurerede deres video-app.

Jesperhus Ferieparks karakter Dr. Træls, der ellers er vant til at have en cigar i mundvigen, tager sig nu en rygepause.

Google havde valgt at censurere Jesperhus' app ved at sætte et "Ikke egnet for børn"-skilt ud for appen i deres app-store, Google Play. Det har Jesperhus Feriepark nu taget konsekvensen af, og Dr. Træls optræder nu kun uden cigar i appen.

- Det har hele tiden været planen at fjerne cigaren. Der har ikke være noget at gøre. Vi vil gerne være på platformen, og der må man ikke have tobakslignende ting. Vi lever af at lave børneunderholdning, og derfor giver det ikke mening for os at have en app, der ikke er egnet for børn, siger Jonathan Gregersen, underholdningschef i Jesperhus Feriepark.

I app'en kan man se små videoklip, hvor Dr. Træls, sammen med andre af Jesperhus' karakterer, henvender sig til små børn med forskellige sange og videoer. De synger blandt andet om, hvordan man skal opføre sig i parken.

Fremover vil Dr. Træls' cigar nu, meget symbolsk, være placeret i en glasmontre i Blomterhytten i parken. Ligeledes har Jesperhus produceret en ny video, hvor Dr. Træls kommer på rygestop. 

- Vi synes selvfølgelig, det er ærgerligt, at det skal være sådan, men vi kan ikke ændre på Googles politik. Nu laver vi i stedet en masse sjov med det, og det kommer vi også til i vores shows. Så rent kreativt er det en gave, siger Jonathan Gregersen. 

Siden historien først rullede, har både TV-MidtVest og Ekstra Bladet, ifølge Jonathan Gregersen, forsøgt at få en kommentar fra Google, men indtil videre uden held. Jesperhus Feriepark har også selv kontaktet Google, men det har indtil videre ikke rykket noget. 

- Vi har ikke nogen bestemt forhåbning om at give Dr. Træls sin cigar tilbage uden at få sat "Ikke egnet for børn"-mærkatet på igen. Vi ser bare, hvad der sker. Men det kunne selvfølgelig være fedt, hvis Google lod os bestemme selv, for kulturen er jo anderledes i Danmark end i USA. Vi er professionelle nok til at bestemme, hvad der er børneunderholdning, siger Jonathan Gregersen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland