Festtyve tossede med håndtasker

Når mobiltelefonen bliver stjålet, er det langt oftest fra en kvinde.

I sidste weekend blev mindst 26 mobiltelefoner stjålet fra personer i Aalborgs berømte festgade Jomfru Ane Gade.

Det får nu Nordjyllands Politi til at advare de unge kvinder, der besøger det Aalborgensiske og det øvrige nordjyske natteliv.

Kvinderne er nemlig i langt større risiko for at få stjålet deres telefoner.

- Kvinder tager nemlig ofte deres håndtasker med i byen, og det gør dem altså til eftertragtede mål for gerningsmanden, fordi en taske simpelthen er lettere at gå til end en dyb bukselomme, siger politikommissær Ted Andersen, der er leder af det Kriminalpræventive Sekretariat ved Nordjyllands Politi.

Han skønner at helt op 75 procent af ofrene for mobiltyveri i Nordjyllands festmiljøer er kvinder.

Fremgangsmåden er velkendt. En gerningsmand kan invitere en kvinde ud og danse mens en medgerningsmand ordner det beskidte arbejde og stjæler mobilen fra håndtasken. Det kan også lade sig gøre, at en fingernem tyv helt ubemærket kan stikke hånden i håndtasken, i et kort øjebliks uopmærksomhed.

Ud over ærgrelsen og den økonomiske bet kan et mobiltyveri også føre til identitetstyveri, advarer politiet.

- Så vi kan kun opfordre til, at især kvinderne i nattelivet passer ekstra godt på deres mobiltelefoner," siger Ted Andersen, der i samme åndedrag fremhæver, at man bør skjule sin pinkode, når man betaler med kreditkort.

Politikommissæren anbefaler, at kvinderne tager håndtasken med, når de går ud og danser eller får venner eller veninder til at holde tasken - og i øvrigt holder godt øje med ejendele, især hvis fremmede personer sætter sig ved deres bord.


Seneste nyt

fra Nordjylland