Fik du grønt vand i hanen? Det kan vende tilbage

Aalborg Forsyning vil med jævne mellemrum hele vinteren sende grønt vand ud i fjernvarmenettet.

Siden mandag morgen i denne uge har man - hvis man er fjernvarmekunde hos Aalborg Forsyning - kunnet risikere, at ens drikke- og badevand har taget sig noget mærkeligt ud. Det kan nemlig have set helt neongrønt.

Farven blev tilsat mandag morgen for at afsløre lækager på fjernvarmenettet, og tirsdag klokken 17 tilsatte man så den sidste ladning grøn farve i denne omgang. Det fortæller kommunikationsmedarbejder hos Aalborg Forsyning, Jan Schrøder.

Men det er ikke sidste gang denne vinter, fjernvarmevandet vil ændre farve. 

- Vi vil gøre det med nogle mellemrum denne fyringssæson ud. Og til foråret vil vi så evaluere og se, om det er noget, vi måske skal gøre igen på et tidspunkt. Det kan jo hjælpe på økonomien hos både hos og vores kunder, så vi er selvfølgelig kun interesseret at opdage eventuelle lækager og få dem lappet, siger Jan Schrøder.

Det grønne farvestof, der er ganske uskadeligt, blev tilsat fjernvarmevandet i det centrale fjernvarmenet i denne uge. I uge 46 kommer turen så til Hou, Vaarst/Fjellerad, Farstrup/Kølby og Ferslev/Ellidshøj følger efter i løbet af uge 46.

På Aalborg Forsynings Facebook-side har Jan Schrøder kunnet se, at nogle kunder har henvendt sig, fordi de har oplevet at få det grønne fjernvarmevand ud af deres haner. Men præcis hvor mange, der har opdaget lækager, er svært at sige. 

- Vi har ikke noget overblik, fordi vi egentlig har bedt folk om at rette henvendelse til deres lokale VVS'er. Vi kan ikke hjælpe dem med at lappe hullerne, men nu ved de, at de er der, siger Jan Schrøder.

Men helt sikkert er det, at Aalborg Forsyning endnu ikke har modtaget nogen henvendelser om grønt vand i åer eller andre vandløb.

- Nu har vi godt nok smidt den sidste farve i for denne gang, men folk må stadig gerne holde øje derude og henvende sig, hvis de ser neongrønt vand i naturen de næste uger, lyder opfordringen fra Jan Schrøder.


Seneste nyt

fra Nordjylland