Fik stød i spabad

En familie fra Nørager fik voldsomt stød, da de brugte deres nye spabad. Ifølge familien løb 165 volt igennem vandet, imens familiefaren sad i bassinet. Han mener, at han var i livsfare.

I april køber familien Jensen et oppusteligt udendørs spabad. Efter at have brugt det et par gange, sker der noget mærkeligt.

- Jeg var alene heri, lige inden jeg skulle på arbejde. Jeg sad i det hjørne der, og slappede af. Så kunne jeg lige pludselig mærke, at det begyndte at sitre i krop og ben, siger Martin Jensen.

Han kan ikke selv huske præcist det næste, der sker, men han kalder på sin kone. Hun fortæller, at han så helt mærkelig ud.

- Han sidder sådan lidt underligt. Jeg ved ikke lige, det så bare forkert ud. Så tager jeg fat i ham. Og så får man det der virkelige rap over fingrene, siger Mette Jensen.

Martin Jensen ved bagefter ikke, hvordan han kommer op af bassinet. Han er overbevist om, at støddet kunne have kostet ham livet, hvis han havde været alene.

- Jeg kan ikke rigtig tænke, om jeg skal gå op. Man sidder bare der. Jeg kunne lige så godt være druknet, siger han.

Familien har efterfølgende haft besøg af el-kyndig fra Sikkerhedsstyrelsen, som måler strømmen i bassinet. Ifølge Martin Jensen viser målingen, at 165 volt løber igennem vandet.

- Det er jo fuldstændigt vanvittigt. Altså man køber et bassin, og regner med, at man skal hygge sig, og børnene kan lege i deri, og så finder man ud af, at det er livsfarligt. Det er da skræmmende, siger Martin Jensen.

Spabadet som familien Jensen har købt, er af mærket MSpa model Nest B-100. Der har tidligere været fokus på alvorlige problemer med modeller fra dette mærke, og faktisk udsendte den hollandske sikkerhedsstyrelse tidligere en advarsel imod en stribe af de oppustelige spabade.

Forhandleren Aquaproof beklager nu sagen. Indehaveren Per Grønning skriver i en mail til TV2 Nord:

"Jeg har købt 14 stk i januar fra et dansk firma, som jeg var blevet lovet var den nye version. Jeg har været naiv og ikke åbnet alle kartoner og tjekket spa serie nummer. Den må jeg tage på min kappe."

Det er modeller produceret i 2013, der kan være farlige, fordi der kan være en fejl på varmelegemet, og det kan udgøre risiko for stød.

Se advarslen fra sikkerhedsstyrelsen her:

https://www.sik.dk/Global/Presse/Nyheder-fra-Sikkerhedsstyrelsen/ADVARSEL-risiko-for-elektrisk-stoed-og-drukning

I modeller fra 2015 er der ikke konstateret fejl.


Seneste nyt

fra Nordjylland