Fiks jernbanen

Fire nordjyske borgmestre vil have jernbanen til toppen af Danmark etableret hurtigst muligt. OPDATERET 13.30

Borgmestrene fra Hjørring, Jammerbugt, Brønderslev og Frederikshavn er utilfredse. De kræver nu, at Transportministeren og BaneDanmark hurtigst muligt får genetableret togforbindelsen til Vendsyssel.

- Vi er blevet kappet af fra omverdenen. Det betyder meget for dem, der hver dag skal til og fra Aalborg, siger Arne Boelt, der er borgmester i Hjørring Kommune.

Også i Folketinget bakkes borgmestrene op. Enhedslistens Per Clausen håber, at situationen udbedres hurtigst muligt. Han har derfor også spurgt transportministeren om sagens snarlige udvikling.

- Jeg er helt enig med de fire nordjyske borgmestre i, at det kan få meget alvorlige konsekvenser for udviklingen i Nordjylland, hvis denne situation ikke udnyttes optimalt, men at vi i stedet yderligere forlænger den periode, hvor der ikke foregår regelmæssig togdrift i Nordjylland, siger Per Clausen.

Siden det finske fragtskib Ramona ødelagde jernbanebroen over Limfjorden har der ikke været en fast togforbindelse mellem Aalborg og Nørresundby. Der har i stedet kørt togbusser på strækningen.

Men borgmestrene er ikke tilfredse med at undvære togforbindelsen og har derfor skrevet et brev til transportminister Henrik Dam Christensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland