Finalister udvalgt til hele Nordjyllands håndsrækning

Det er AaB-sport der uddeler hele Nordjyllands håndsrækning. Foto: Bruno Stagsted

AaB-sport donerer en krone per fremmødt tilskuer til Klubbens Alka Superligahjemmekampe. Nu har de udvalgt tre finalister til puljen forår 2016.

Tre finalister er udvalgt til 'Hele Nordjyllands Håndsrækning'. Det er AaB-sport, der donerer 1 krone per tilskuer til holdets superligahjemmekampe. De næste 7 dage, kan man stemme på de tre kandidater.

Hele Nordjyllands Håndsrækning blev uddelt første gang sidste år. Den bliver uddelt halvårligt, så der er en forårs- og en efterårsmodtager. Sidste år modtog The Back To Life Project og Headspace Aalborg en håndsrækning. 

- Det første år med Hele Nordjyllands Håndsrækning har bekræftet, at vi med tiltaget er med til at gøre en forskel og tage socialt ansvar. Det vil vi naturligvis fortsætte med fremover, så vi kan kun opfordre alle interesserede grupper, foreninger, organisationer med mere, til at blive ved med at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning hvert halve år, tilføjer Stephan Schors.

Tre af dem der har søgt, og nu er blevet udvalgt som finalister, er Den sociale Cafe Hjerterummet og Cykel 20, Broen Aalborg og Netværksfamilier. En af disse tre gode formål vil modtage donationen, der de sidste to gange har været mere end 50.000 kr. 

- Der er adskillige tiltag, projekter og formål, som fortjener støtte, hvorfor det ikke er nogen let proces at udvælge de tre kandidater, konstaterer AaB’s administrerende direktør Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning. 

Du kan læse mere om de tre kandidater i faktaboksen herunder. Det er muligt at stemme indtil torsdag den 3. marts klokken 14.00. Den endelige modtager vil blive udvalgt fredag den 4. marts.

De tre kandidater:

Den Sociale Café Hjerterummet & Cykel20 er et trygt værested for hjemløse og socialt udsatte medborgere i Aalborg og omegn med psykiske, sociale, alkohol- eller sundhedsmæssige problemer. Her bliver de besøgende gæster mødt af varme og cirka 40 frivillige mennesker.
For nogle måneder siden har man oprettet et kreativt cykelværksted og butik, Cykel20, med fokus på kombinationen af socialt arbejde, rehabilitering efter endt misbrugsbehandling og bæredygtig socialøkonomi.


Broen Aalborg er oprettet i 2009 og er en frivillig forening, der hjælper udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv. Broen Aalborg er en lokalafdeling under Broen Danmark og har som formål at støtte socialt udsatte børn i alderen 6-17 år ud i fritidsaktiviteter, så de på lige fod med andre børn får mulighed for at dyrke sport og fritidsinteresser i lokale foreninger.
Broen Aalborg støtter børnene i nært samarbejde med sagsbehandlere, sundhedsplejersker, pædagoger, lærere, SSP og andre, der har daglig omgang med børn og unge.


Netværksfamilier er organiseret under Frivillig Aalborg, der er Dansk Flygtningehjælps lokale afdeling.
Netværksfamilier er en organisation, der er vokset kraftigt i det seneste år, hvor Aalborg har været den by i Danmark, der har modtaget flest flygtninge i absolutte tal.
I Netværksfamilier kan flygtninge og danskere møde hinanden. Netværksfamilier byder ind med den langsigtede og kvalificerede indsats mellem danske personer/familier og flygtninge. Netværksfamilier matcher med baggrund i den frivilliges faglige kvalifikationer med henblik på at bidrage til en demokratiserende integrationsproces og en langvarig relation mellem forskellige nationaliteter.

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord