Find P-plads med mobilen

Ny applikation fra AKKC minimerer parkeringskaos.

Alt optaget. Der er nærmest ikke noget mere frustrerende end at køre forgæves til den gode parkeringskælder for hurtigt at kunne konstatere, at alt er optaget, og at ingen har tænkt sig at køre hjem lige med det samme.

Det skal en ny applikation lavet af Aalborg Kongres og Kulturcenter i samarbejde med Aalborg Kommune lave om på. Den viser vej til ledige parkeringspladser tæt ved AKKC.

Applikationen inkluderer seks store p-områder omkring AKKC og opdateres hvert minut. Tirsdag klokken 10.48 er der for eksempel 282 ledige p-pladser ved AKKC's egen parkeringsplads, men vil man hellere i biografen, kan applikationen også vise, at der på samme tid er 176 pladser i Kennedy Arkaden. App'en fortæller brugeren hvor de ledige parkeringspladser er. Brugeren slipper derfor for at køre til fyldte parkeringspladser.

En ruteplan vil guide brugeren til sin valgte parkeringsplads.

Den nye smartphone-applikation vil sørge for at folk ikke bruger tiden på at finde en parkeringsplads.

Applikationen har taget et halvt år at udvikle. Applikationen kan ikke kun vise de ledige parkeringspladser. Den indeholder også AKKC's arrangementskalender, som igen fører videre til billetkøb. Der er også nyheder og en ruteplanlægger at kigge på.

- Mange af de muligheder applikationen giver, er valgt, fordi vi satte to forhold som ledetråd i vores arbejde i udviklingsprocessen. Det skulle handle om bedre service, for eksempel parkering, og nemmere adgang til billetkøb, siger Susanne Kabel, der er pressechef i Aalborg Kongres og Kulturcenter.


Seneste nyt

fra Nordjylland