Finsk klub dropper White Hawks-træner

Der har i de seneste ti dage hersket tvivl om Frederikshavn White Hawks' finske træner Jari Pasanens fremtid, men nu ser der ud til at være sat endeligt punktum i sagen.

Flirten mellem Frederikshavn White Hawks' cheftræner Jari Pasanen og klubben Ässät, som spiller i den bedste række i Finland, ser ud til at være endegyldigt forbi. Den finske klub skriver mandag i en pressemeddelelse, at Jari Pasanen ikke bliver klubbens næste træner.

Det skabte røre i Frederikshavn, da Ässät den 9. november offentliggjorde, at de havde ansat Frederikshavn White Hawks' træner Jari Pasanen som cheftræner fra næste sæson.

Den 54-årige finne havde en såkaldt 1+1-kontrakt med White Hawks, og han så dermed ud til at være tabt for den nordjyske Metal Liga-klub til sommer. Frederikshavn White Hawks' direktør Henrik Andersen fortalte dog i slutningen af sidste uge, at kun klubben kunne bryde kontrakten, og at Jari Pasanen dermed ville blive i Frederikshavn til og med næste sæson.

- Klubben og Jari havde indgået en kontrakt, hvor klubben alene havde en klausul om at kunne annullere samarbejdet for sæsonen 2019/20. Denne klausul ønsker klubben ikke at benytte, og ledelsen har som følge af den beslutning valgt at offentliggøre det nu på grundlag af en uheldig pressemeddelelse fra den finske klub Ässät i fredags, skrev White Hawks i torsdags i en pressemeddelelse.

Jari Pasanen havde ifølge Ässät indgået en kontrakt med den finske klub, som gjorde ham til Ässät-træner i perioden fra 2019 til 2021. Herefter ville den nuværende finske U17-landstræner Petri Karjalainen ifølge mediet Hämeen Sanomat overtage trænerjobbet i den finske klub.

Ässät skriver dog mandag, at Jari Pasanen ikke bliver træner i klubben næste sommer, fordi han bliver i Frederikshavn, og Pasanen bliver heller ikke Ässät-træner i 2020/21-sæsonen, hvor han ellers ville være fri af kontrakten med White Hawks.

- Jeg er naturligvis ekstremt skuffet over, at tingene er endt sådan her. Vi er allerede begyndt at afsøge markedet for en ny cheftræner, siger Ässäts administrerende direktør Mikael Lehtinen til klubbens hjemmeside.

Ässät og Frederikshavn White Hawks beklager i fællesskab forvirringen omkring Jari Pasanens fremtid.


Seneste nyt

fra Nordjylland