Fire års fængsel og udvisning for gruppevoldtægt

Foto: Iben Yvonne Hedemann (Arkiv)

To mænd på 18 år har fået fire års fængsel og udvisning for en gruppevoldtægt i Hobro.

To syriske mænd på 18 år har fået fire års fængsel efter begge at have voldtaget en 22-årig kvinde i Hobro den 22. januar.

Gruppevoldtægten er af særlig grov karakter, og derfor er de to gerningsmænd blevet dømt til fire år i fængsel hver, samt udvisning for bestandigt. 

- Fire år, det er i den alvorlige ende. Normalt medføre overfaldsvoldtægt tre år, men da man nærmest aftaler at lokke forurettede, bliver det sådan, siger anklager Peter Rask.

Baggrunden for hele episoden, der skete natten til søndag den 22. januar, er en bytur. De to mænd er i byen, hvor også den forurettede, den 22-årige kvinde, er på samme værtshus. Hvor de to lokker kvinden med udenfor, hvorefter de vælter hende omkuld, og holder hende for munden. Herefter tager de ifølge anklageskriftet bukserne af hende og voldtager hende.

- De tog greb om halsen på hende, og holdt hende for munden, da hun begyndte at skrige op. De trak bukserne af hende, og så begyndte de at voldtage hende på skift, siger Peter Rask.

De to mænd fortalte retten, at hun selv frivilligt var gået med til episoden, men særlig god videoovervågning, og kvindens vidneudsagn, fik retten til at dømme de to mænd til fire års fængsel og udvisning. De to mænd ankede dommen. 

Flere nyheder fra TV2 Nord