Fire borgmestre på Christiansborg

Vendsyssel har meget at byde på i udbygningen af den grønne energi, og biogas er bare en af brikkerne i puslespillet, derfor er det afgørende, at Folketinget får styr på rammerne for udviklingen.

Sådan lyder det blandt andet fra fire nordjyske borgmestre, der tirsdag drager til Christiansborg i fælles front for at mødes med klimaordførerne, energiordførerne, medlemmerne af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget samt de nordjyske folketingsmedlemmer.

Borgmestrene vil blandt andet drøfte, hvordan Vendsyssel kan være med, når det gælder f.eks. energirenovering, biogas, vindmøller og kollektiv varmeforsyning. Det indgår alt sammen i den strategiske energiplanlægning, og de fire borgmestre vil gerne give Vendsyssels bud på, hvordan omstillingen til vedvarende energi kan få et ekstra skub.

Det er borgmestrene Lene Hansen, Brønderslev, Mogens Gade, Jammerbugt, Arne Boelt, Hjørring, og Lars Møller, Frederikshavn, der tager til politiske møder i hovedstaden.

- Jeg er meget glad for, at vi borgmestre kan tage til Christiansborg i samlet flok, siger borgmester Lars Møller, Frederikshavn Kommune. Det viser, at vi tænker på, hvad der gavner hele Vendsyssel, også selvom en sag tager udgangspunkt i en bestemt kommune. Det er vigtigt, fordi virkeligheden jo går på tværs af kommunegrænser, så store sager kan have konsekvenser for os alle sammen.


Seneste nyt

fra Nordjylland