Fire fiskere reddet fra synkende kutter

Det var denne kutter, HG 280 Tocana, der sank 30 sømil vest for Hirtshals. Foto: FiskerForum.com

Det var denne besætning, der reddede de fire fiskere, efter deres kutter sank ud for Hirtshals. Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

En fiskekutter med fire personer ombord sank natten til onsdag cirka 30 sømil fra Hirtshals - alle fire blev reddet af en anden fiskekutter. 

Natten til onsdag begyndte en lille fiskekutter pludselig at synke vest for Hirtshals. Der var fire mand ombord på den lille kutter HG 280, Tucana, der er cirka 30 meter lang.

Det oplyser Søværnets Operative Kommando, der fik meldingen klokken 04.45. Søværnets Operative Kommando forsøgte derefter forgæves at kontakte skibet flere gange. Da det ikke lykkedes at få fat i nogle på kutteren, blev de omkringliggende skibe bedt om at sejle hen til den synkende kutter. Samtidig blev redningshelikopteren i Aalborg, redningsfartøjer fra redningsstationen i Hirtshals og Patruljefartøjet ROTA sendt til stedet.
 
En anden fiskekutter i nærheden, med navnet Kjølpen, var det første skib i området. Da kutteren nåede frem til det synkende skib, var de fire passagerer allerede hoppet i en redningsflåde. Fiskekutteren Kjølpen fik reddet dem op af vandet og sejlede dem tilbage til Hirtshals. Alle fire mand har det godt og havde ikke brug for lægehjælp.

Det skal nu undersøges om, der er risiko for miljøskader, hvor fiskekutteren sank.

Flere nyheder fra TV2 Nord