Fire håndværkere snydt for løn og smidt ud fra byggeplads i Aalborg

To rumænske og to italienske håndværkere blev onsdag morgen smidt ud fra en stor byggeplads i Aalborg, fordi de havde boet der ulovligt.

Det var et usædvanligt syn, der mødte 3F-medarbejder Reidar Kogstad, da han onsdag formiddag trillede op foran byggepladsen på Forchhammersvej i Aalborg. En plads, hvor 2E Bolig er i gang med lejlighedsbyggeriet Tuborg Park.

Her stod nemlig to rumænske håndværkere med hele deres bagage. Onsdag morgen var de blevet smidt ud fra byggepladsen, hvor de har boet i strid med kommunens regler siden den 8. august. Af Nordjyllands Politi havde de fået besked på at rejse hjem, men da de endnu ikke havde fået udbetalt løn, havde de ingen penge at rejse for.

- De er blevet smidt ud fra byggepladsen uden en krone på lommen og uden nogen steder at gå hen. Det er en meget speciel sag, den her. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet noget lignende, fortæller Reidar Kogstad fra 3F.

Han var blevet tilkaldt for at hjælpe både de to rumænere og de to italienske håndværkere, der havde fået besked på at pakke deres sager. Derfor blev de taget med til 3F's kontorer til en snak og en udredning af, hvem deres arbejdsgiver egentlig var.

- Det viser sig, at den virksomhed, der har hyret dem til byggeriet, er et italiensk firma. Her er det lykkedes at få en aftale i stand, så de fire arbejdere kan komme hjem og kan få en kompensation af en slags, fortæller Reidar Kogstad.

I det store puslespil af entreprenører og underentreprenører, der er involverede i det store byggeri på Tuborg Grunden, er det tilsyneladende en dansk murermester, der har hyret det italienske firma og de fire udenlandske arbejdere. Derfor er det over for ham, 3F nu vil rejse en sag for den ulovlige indkvartering og den manglende løn for arbejdet.

- Selvfølgelig er det 2E Bolig, der har den overordnede entreprise på byggeriet, men det er ikke direkte dem, der har ansvaret for de her fire udenlandske håndværkere. Derfor er det ikke mod dem, vi rejser en sag, forklarer Reidar Kogstad.

De to rumænere og de italienere skulle onsdag eftermiddag være på vej hjem til deres familier, oplyser man fra 3F.


Seneste nyt

fra Nordjylland