Fire litauiske indbrudstyve anholdt

Nordjyllands Politi har i samarbejde med Fyns Politi foretaget anholdelse af fire indbrudstyve. De er alle mistænkt for massiv indbruds-kriminalitet i Vendsyssel.

Nordjyllands Politi har i samarbejde med Fyns Politi foretaget anholdelse af fire indbrudstyve. De er alle mistænkt for massiv indbruds-kriminalitet i Vendsyssel.

Betjente fra Nordjyllands Politi slog tidligt fredag morgen til på en adresse i Frederikshavn, hvor to litauiske statsborgere blev anholdt. Politiet har endnu ikke med sikkerhed lagt den ene persons identitet og alder fast, men den anden er en 26-årig mand.

Begge mænd er anholdt efter en kort, men intens efterforskning, oplyser politikommissær Sune Myrup.

- Anholdelserne i dag er et resultat af en årvågen borger, der onsdag 13. december så en mandsperson køre væk fra Stendyssevej ved Hirtshals. Borgeren noterede bilens nummerplade og så kunne vi indlede en målrettet efterforskning, da vi kort efter konstaterede, at der på Stendyssevej var lavet tre villaindbrud, siger Sune Myrup, der samtidig understreger, at sagen er et godt eksempel på, hvor vigtig borgernes hjælp er for politiets indsats.

I forbindelse med anholdelserne har Nordjyllands Politi beslaglagt smykker, der stammer fra indbrud samt indbrudsværktøj.

Fyns Politi har også foretaget anholdelse af to litauiske statsborgere på henholdsvis 37 og 31 år, der var efterlyst af Nordjyllands Politi for indbrudskriminalitet i Vendsyssel. Mændene sigtes for flere villaindbrud i Tylstrup, ligesom den 31-årige sigtes for et indbrudsforsøg i Sulsted, hvorunder der blev anvendt peberspray mod et vidne.

- Samlet set mistænker vi de fire litauere for at have lavet ganske massiv indbrudskriminalitet i Vendsyssel samt området heromkring. Der har i år været mange indbrud i politikredsens nordlige kommuner, og derfor anvender vi også rigtig mange resurser på vores patruljering og efterforskning på området. Derfor er det glædeligt, at vi i dag har kunne foretage anholdelse af fire personer, som vi mistænker for at stå bag en del af de mange indbrud, fortæller politikommissær Sune Myrup.

Gerningsmændene fremstilles lørdag den 16. december i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring med krav om fængsling.


Seneste nyt

fra Nordjylland