Fire nordmænd fængslet efter kæmpefund af narko-komponent

00:33

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Nordjyllands Politi og Skat gjorde mandag et kæmpe fund af såkaldt GBL, der bruges i fremstillingen af stoffet GHB.

Det største fund i Nordjylland og formentlig det største i Vestdanmark nogensinde. Sådan karakteriserer politikommissær Allan Overgaard fra Nordjyllands Politi det fund politiet og Skat gjorde sig mandag eftermiddag på en adresse på Vestergade i Frederikshavn.

Der er tale om 235 liter af stoffet Gamma-Butyrolacetone, GBL, der er et komponent i fremstillingen af stoffet GHB, der er kendt som Fantasy. Fire nordmænd i alderen 30 til 34 år er anholdt og sigtet i sagen.

- Det er for tidligt at sige noget om, hvor meget stof, det her kan blive til. Det skal der kemiske analyser til at fastslå, siger Allan Overgaard.

- Men der er ingen tvivl om at vi betragter det her som et meget stort fund, siger politikommissæren og oplyser at fundet blev foranlediget af Skat, der har overvåget den indkommende post til adressen i Frederikshavn.

Ved grundlovsforhøret ved Retten i Hjørring blev sigtelsen, inden dørene blev lukket for offentligheden, læst op. Her kom det frem at 200 af de i alt 235 liter var blevet sendt til adressen fra et firma hjemhørende i Polen. De resterende liter blev sendt fra en ukendt person i København.

De fire nordmænd, der alle nægtede sig skyldige, er også sigtet for besiddelse af to flasker GHB, der kendes som Fantasy eller flydende Ecstasy.

De er alle sigtet for besiddelse af de store mængder stof og for at ville sælge det videre. Strafferammen for overtrædelse af den paragraf i straffeloven er 10 års fængsel. De er alle blevet varetægtsfængslet i fire uger til den 23. september.

Flere nyheder fra TV2 Nord