Fire op og en ned

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Fire nordjyske kommuner sætter næste år skatten op, mens én sætter skatten ned.

Det er det billede, der tegner sig på det nordjyske skattekort, efter samtlige 11 kommuner nu har forhandlet bugetterne for næste år på plads.

Vesthimmerland Kommune sætter som den eneste nordjyske kommune skatten ned. Det betyder, at borgerne i Vesthimmerland fra næste år sparer 0,1 procent på skatten, som nu ligger på 27,1. Det er dog stadig Nordjyllands højeste skatteprocent.

I den anden ende ligger nabokommunen Rebild med en uændret skatteprocent på 25,1, og det er samtidig den laveste i Nordjylland.

Borgerne i Hjørring, Jammerbugt, Læsø og Mariagerfjord kommuner skal næste år af med flere skattekroner, da skatteprocenten her sættes op. I Hjørring stiger skatten fra 25,4 til 25,6, i Jammerbugt stiger skatten fra 25,3 til 25,7, i Mariagerfjord kommune stiger skatten med 0,2 til 25,9, mens skatten på Læsø ligeledes stiger med 0,2 til 25,8.

Der har i stort set samtlige kommune været uenigheder omkring næste års budgetter, blandt andet i Hjørring, hvor Venstre og Konservative var imod skattestigningen og i stedet ønskede at finde flere besparelser for næste år.

Alene i kommunerne Læsø, Morsø og Thisted er det lykkedes at samle alle i kommunalbestyrelserne i enighed om næste års budgetter.

Flere nyheder fra TV2 Nord