Firmaer i lufthavnen skal være ekstra vågne

Det forhøjede beredskab efter terroraktionerne i Paris og Tyskland giver anledning til ekstra opmærksomhed i Aalborg Lufthavn.

De butiksdrivende i Aalborg Lufthavn fik tirsdag besked på af lufthavnens ledelse at være 'ekstra opmærksomme op alt unormal færden og adfærd, lige fra personer til effekter (hensatte tasker og kufferter)', lyder det i en meddelelse fra Søren Bjerg, der er sikkerhedschef i lufthavnen.

Politiets Efterretningstjeneste vurdere, at terrortruslen mod Danmark er alvorlig, og man har forhøjet beredskabet til 'markant forhøjet beredskab', der i første omgang betyder en oprustning på myndighedernes interne linier.

Men beslutningen får også konsekvens for de ansatte i lufthavnen.

- Vi skal holde øje med, hvilke kunder der kommer. Vi skal holde øje med, om nogle virker mistænkelige, og vi forlanger at se deres billet, for at se, hvor de kommer fra, siger Inger Poulsen fra biludlejningsselskabet Hertz.

Udover den ekstra opmærksomhed hos lufthavnens ansatte, er der også indført ekstra paskontroller. Og hellere rette henvendelse til lufthavnens security en gang for meget end en gang for lidt, lyder det i brevet.

Se hele indslaget og nyhedspakken i udsendelsen klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland