Fiskere frygter igen farlige hollandske bomtrawlere

I over en time forsøgte nordjysk fisker forgæves at hollandsk trawler med kurs mod udsatte garn.

Mandag forsøgte fiskeskipper Jonny Olsen fra Thorup Strand at kalde en hollandsk bomtawler i over en time, fordi den havde kurs mod hans garn. Han fik endda hjælp af Lyngby Radio. Intet hjalp.

- Vi kaldt og kaldte, og der skete ikke det mindste. Ved otte tiden i går kørte han helt op af vores garn. Havde han drejet den ene vej, så havde han taget dem. Heldigvis, så drejede han den anden vej, men det er kun held, at han ikke tager vores garn der, fortæller Jonny Olsen om hændelsen mandag til TV2 Nord.

Den hollandske bomtrawler. UK5 Vantage, svarede aldrig på opkaldene fra hverken den nordjyske kystfisker eller de danske myndigheder. Til trods for det foregik på VHF Kanal 16, som den hollandske skipper har pligt til at lytte på i dansk farvand.

Formanden for Thorup Strand fiskeriforening mener, de hollandske bomtrawlere bevidst kun gør, som det passer dem i Skagerak.

- Det er lidt træls. De kommer og vil bestemme over området her og ødelægger fiskeriet i området. Vi kan se, at efter de har været her, så kan vi ikke fange noget overhovedet, siger Jonny Olsen.

De seneste år er konflikten mellem kystfiskerne ved Thorup Strand og de hollandske bomtrawlere kun blevet værre. Specielt efter en hollandsk bomtrawler i december sidste år ødelagde nordjysk udstyr for hundrede tusindvis af kroner. 

TV2 Nord forsøgte i dag at komme i kontakt med den hollandske bomtrawler UK5 Vantage på VHF kanal 16, som de har pligt til at lytte til. Det lykkedes heller ikke.

På HM93 fra Thorup Strand var både garn og fangsten på cirka to tons rødspætter i fare under hændelsen med hollænderne. Alligevel kan de ikke gør andet end at vente på næste konfrontation.

- Det er træls. Bare vi kunne komme i kontakt med dem, men det kan vi ikke, siger Jonny Olsen til TV2 Nord.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland