Fiskeriet har forbedret sikkerhed

Foto: Per Frank Paulsen

Det hører heldigvis til sjældenhederne, at der sker tragiske ulykker i fiskeriet som den i Strandby mandag aften. For det er generelt blevet mere sikkert at arbejde som fisker.

Det viser en undersøgelse foretaget for Fiskeriets Arbejdsmiljøråd i samarbejde med bla. Syddansk Universitet.

Trods de tragiske ulykker - senest 10. juli, da en 66-årig fisker fra Læsø mistede livet, så er fiskerierhvervet i dag ikke så farligt som for bare 16 år siden. En undersøgelse viser, at der er sket et fald på hele 65 procent i antallet af arbejdsulykker for fiskere fra 1998 til 2012.

Det er klart, det viser, at fiskerierhvervet har taget sikkerheden alvorligt, og der er sket en styrkelse af sikkerhedskulturen, siger Flemming Nygaard Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

Der er ifølge fiskerne selv sket en markant ændring fra at sikkerhed tidligere var noget, man ikke talte om - til at sikkerhed er noget, man arbejder seriøst med og taler om. Generelt tager fiskerne i dag ingen chancer, viser undersøgelsen fra januar i år.

Alligevel er der ifølge Fiskeriets Arbejdsmiljøråd fortsat god grund at til forberede sikkerheden

- Hvornår er det godt nok. En ulykke er en ulykke for meget. Og det kan ikke nytte noget at man slipper fokus på sikkerheden, siger Flemming Nygaard Christensen, direktør i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd.

Undersøgelsen som Fiskeriets arbejdsmiljøråd står bag, viser at risikoen for at komme til skade i en arbejdslykke i dansk fiskeri ser ud til at være højest i de første fem år af ansættelsen. Og tre ud fire arbejdsulykker sker ifølge undersøgelsen, mens fartøjet var ude at sejle.

Flere nyheder fra TV2 Nord