Fiskeripolitik koster milliarder

Det er EU's fælles fiskeripolitik, der giver udenlandske trawlere ret til at fange en mindre kvote fisk i Skagerak. Ifølge et nordjysk regionsrådsmedlem folketingskandidat, koster den politik Danmark tusinder af arbejdspladser og milliarder af kroner.

TV2 Nord afslørede for nylig, hvordan en hollandsk bomtrawler på Thyborøn Havn kunne  losse sin fangst direkte ombord på en lastbil, som derefter kørte den direkte til en fabrik i Holland. Der var ingen kontrol af, hvor fisken var fanget eller hvor meget den vejede.

Det nordjyske regionsrådsmedlem og folketingskandidat Erik Høgh Sørensen, er ikke overrasket.
 
- Det er et helt klassisk eksempel på, hvorfor Fiskerikontrollen er så uduelig, som den er. Der er jo tale om milliarder af kroner, som bliver kanaliseret ud af Danmark og som kunne være omsat til arbejdspladser her i Nordjylland, hvor der er brug for dem.

 
Sagen om de hollandske fiskere er blevet en mærkesag for Dansk Folkeparti, der er ved at miste tålmodigheden med de danske myndigheder. Partiets fiskerordfører Ib Poulsen siger:
 
- Kontrollen er jo ikke eksisterende. Jeg spurgte for to år siden den daværende fiskeriminister, om han ville være med til at kontrollere de hollandske bomtrawlere, fordi de omgås reglerne på denne måde, men der er ikke sket noget endnu. Det er klart, at jeg tager fat i ministeren igen, for vi skal have løst problemet.


Seneste nyt

fra Nordjylland