Fisketrappe deler vandene i Sæby

Lystfiskere og museumsfolk er endelig blevet enige om en løsning til en fisketrappe ved den gamle vandmølle i Sæby, men nu bremser Frederikshavn Kommune alligevel projektet.

I flere årtier har Kulturarv- og naturinteresser ikke kunnet blive enige om en såkaldt faunapassage ved Sæby Vandmølle, der både tog hensyn til fiskene og den idylliske vandmølle. Men et projekt fra DTU Aqua i Silkeborg har nu bilagt den strid.

- Når nu der er en lovgivning, der pålægger os at have en fri faunapassage i vandløbene, så er forslaget fra DTU til at leve med, fordi det også bevarer de kulturværdier, der er omkring vandmøllen i Sæby, siger Jens Thidemann, der er inspektør, hos Nordjyllands Kystmuseum.

DTU's forslag, der går ud på at bygge en fisketrappe, koster angiveligt 13 millioner at udføre - penge som er afsat til formålet i Naturstyrelsen. Men måske kommer de alligevel aldrig til udbetaling. Frederikshavn Kommune bakker nemlig ikke det projekt op.

- Vi arbejder for et andet projekt, som vi har haft indsendt til Naturstyrelsen. Og de har sagt, at det projekt ikke giver valuta for pengene og derfor vil vi ikke bruge flere ressourcer på den sag, siger Lars Møller (Venstre), formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune.

Men den melding provokerer lystfiskerne og også biologerne ved DTU Aqua.

- Det er som om Frederikshavn Kommune ikke forstår, at vores projekt er lige til at gennemføre, og at betalingen også stort set er på plads, siger Jan Nielsen, der er biolog og fiskeplejekonsulent ved DTU.

Jesper Christensen, der er formand for Sæby Lystfisker Klub fortsætter:

-Kommunen har åbenbart indsendt et forældet projekt til Naturstyrelsen - et projekt til 24 millioner kroner som et helt urealistisk. Jeg kan godt være bange for, at kommunen ikke helt arbejder for at vi får den bedste løsning til byen.


Seneste nyt

fra Nordjylland