Fitness i foreninger blomstrer

02:33

Fitness er ikke nødvendigvis noget, man skal i et fitnesscenter for at dyrke. Også i foreninger blomstrer fitness-miljøet.

Fitness er ikke nødvendigvis noget, man skal i et fitnesscenter for at dyrke. Også i foreninger trives fitness-miljøet.

I Jetsmark Idrætscenter i Pandrup var 120 mænd og kvinder søndag samlet til nytårsfitness, og i den lokale forening, PGU, kan man godt mærke, at foreningsfitness er populært. På tre år er medlemstallet i PGU steget fra 650 medlemmer til det dobbelte, og heraf er 550 tilmeldt fitness.

- Vi er positivt overraskede og synes at det er skønt, at der er så mange, der træner hver uge, siger formand for PGU Pandrup, Inger Kristensen.

Fællesskabet i foreningen fremhæves af både formanden og medlemmer af PGU Træning og Fitness, og især muligheden for at træne sammen hele familien lokker.

Henriette Hurup Andersen var en af de fremmødte til nytårsfitness. Hun har tidligere trænet i et større fitnesscenter, og hun oplever en markant forskel på tilgangen til fitness i foreningen i Pandrup.

- Her i det lokale samfund kan man tage en tår vand sammen bagefter, og mødes man i Brugsen kan man snakke om, hvordan det gik i onsdags. Det synes jeg, er en stor forskel. I de store byer er det ind og træne, og så hurtigt ud igen, siger hun.

Træningsekspert Birgitte Nymann var instruktør ved årets nytårsfitness. Hun har fulgt tendenserne inden for foreningsfitness tæt.

- Der er kommet så mange store fitnesscentre, og fitness er jo blevet for alle enhver. Så kommer der helt naturligt små fitnesscentre, hvor man vil noget andet end i de store fitness-fabrikker, siger hun.

Flere nyheder fra TV2 Nord