Fjerritslev-brandene: LandboNord fortryder tilbud om dusør

Nordjyllands Politi vendte tommelfingeren nedad til LandboNords tilbud om dusør for oplysninger om de mange brande ved Fjerritslev.

Mens det ene halmlager efter det andet er gået op i røg ved Fjerritslev er landmændene i området blevet mere og mere urolige - og det fik deres forening LandboNord til at skride til handling og fredag morgen meddele, at de gerne ville stille en dusør på højkant for at hjælpe på opklaringen af de mange brande.

Hvis altså Nordjyllands Politi syntes, det var en god idé.

Det mente politiet så ikke, at det var, og dusøren er nu taget af bordet igen, fortæller formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

- Vi ville gerne bidrage positivt til at få de mange brandsager opklaret, så derfor henvendte vi os til politiet for at høre, om en dusør måske kunne hjælpe, siger Niels Vestergaard Salling.

- De mange brande har jo skabt utryghed for mange landmænd. Det er ikke kun sommerhuse, der går op i flammer. Og vi kan fornemme på vores bagland, at der bliver snakket om det i området. Altså, de er ikke skræmt fra vid og sans - dels er vi nordjyder, og dels er det jo tomme bygninger og halm, der går ild i, ikke huse og mennesker, uddyber han.

- Men svaret har altså været, at det ikke vil bidrage med noget positivt, og derfor har vi trukket vores tilbud tilbage. Politiet har mange spor at gå efter i deres arbejde, og det er vi ikke interesserede i at ødelægge, tilføjer formanden.

Han forklarer, at bekymringen for en dusør fra Nordjyllands Politis side især går på, at dusøren måske ville tiltrække den forkerte slags opmærksomhed, og at det i sidste ende ville give flere problemer end løsninger.

- Dusør er noget, man kan bruge i særlige tilfælde for at få folk til at snakke, men det kan ikke rigtig bruges her. Så vi overlader opklaringsarbejdet til politiet, og vi har fuld tiltro til, at de klarer opgaven med det fokus, de har på sagen, siger Niels Vestergaard Salling.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland