Fjerritslev får penge til byfornyelse

Arkivfoto. Foto: Torben Lykke Larsen

Foto: Jammerbugt Kommune

1 af 2

Et millionbeløb er blevet reserveret til byfornyelse i Fjerritslev. Pengene skal skabe mere sammenhæng i midtbyen.

Borgerne i Fjerritslev har grund til at løfte armene. Jammerbugt Kommune har nemlig fået tilsagn om at modtage flere millioner kroner til byfornyelse i Fjerritslev.

Det er borgere i Fjerritslev, der sammen med medarbejdere fra Jammerbugt Kommune, har ansøgt om byfornyelsesmidler til at gennemføre den såkaldte Masterplan Fjerritslev. Den går ud på at styrke sammenhængene mellem byens offentlige funktioner og midtbyens funktioner, så handelsliv og hverdagsliv understøtter hinanden.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har reserveret 3,9 millioner kroner til Masterplan Fjerritslev.

Projektets foreløbige budget lyder på 11,85 millioner kroner. Heraf udgør kommunens andel 7,9 millioner kroner.

Midlerne vil komme til at indgå i fornyelsesprojekter i områderne

  • Nørregades parkeringsplads/Fjerritslev Kino
  • Krotorvet/Droobs Plads
  • Byens Akse/Stisystemer ved Brøndumvej.
  • Sandagervej
  • Brøndumvej
  • Nørregade
  • Skaterbane ved skolen

- Det er glædeligt, at vi har fået tilsagn fra styrelsen. Det er et stort potentiale for Fjerritslev, at vi forbindelse med denne ansøgning om områdefornyelse og prioriteringen af indsatser, har så tæt et samarbejde med borgerne. Vi ser nu frem til det videre samarbejde i 2017, fortæller borgmester Mogens Gade (V). 

  Foto: Jammerbugt Kommune

Byfornyelsesprogrammet løber over en 5-årig periode fra 2018-2022. I planerne for byfornyelsen i Fjerritslev er der tænkt i at styrke sammenhængene i Fjerritslev by for alle målgrupper, både lokale og turister.

- I dag bliver Fjerritslev brugt anderledes end rammerne lægger op til, og det er bylivet udfordret af. Der er stadig masser af folk i Fjerritslev. De mødes bare andre steder, og færdes nødvendigvis ikke på handelsgadens flotte belægninger. Derfor er det glædeligt, at vi med rammen på de 3,9 millioner kroner nu kan realisere Masterplan Fjerritslev og få mere sammenhæng i byen, fortæller Jens Christian Golding (S), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune.

Inden 1. april 2018 skal Kommunalbestyrelsen godkende områdefornyelsen af området, og ansøge Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen om endeligt tilsagn til at få de reserverede penge til projektet.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord