Flagdag for udsendte: Soldater marcherer gennem Aalborg

Soldater fra Trænregimentet marcherer onsdag gennem Aalborgs gader for at markere Flagdagen for Danmarks udsendte. Foto: Trænregimentet

Trænregimentet og Aalborg Kommune markerer i fællesskab Flagdagen for Danmarks Udsendte med parade og march gennem det centrale Aalborg.

5. september er Flagdagen for Danmarks Udsendte. En dag, hvor alle tidligere og nuværende udsendte, både militære og civile, mindes og anerkendes for deres indsats.

Dagen markeres over hele landet, også i Aalborg, hvor Trænregimentet sammen med Aalborg Kommune og soldaterforeningerne i Nordjylland ærer de nuværende og tidligere udsendte.

Det betyder, at man onsdag eftermiddag kan opleve soldater, der marcherer gennem Aalborgs gader. Marchen begynder på Gammel Torv klokken 15.30, og herfra går turen gennem begge Aalborgs gågader, inden soldaterne ender ved Nordkraft, hvor der er et arrangement for soldaterne.

Inden marchen begynder er der parade på Gammel Torv, hvor Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen er hovedtaler.

Flere nyheder fra TV2 Nord