Flemming Møller Mortensen: Hemmelig liste er overhovedet ikke hemmelig

06:12

Der findes afslørende liste over sundhedspersonale, der har mistet autorisation

tandlæge udstyr Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Den oversigt, der viser hvilket sundhedspersonale, der er under tilsyn, er svær at finde, men den er ikke hemmelig, understreger folketingsmedlem.

TV2 Nord kunne tidligere på året fortælle at en tandlæge i Aalborg, der af Sundhedsstyrelsen havde fået frataget sin autorisation, fortsat kunne arbejde. Hans navn figurerer på den tilsynsliste som Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed skal udarbejde over sundhedspersonale, der er under tilsyn på grund af fejl i deres arbejde, men det er meget få danskere, der kender til denne, næsten hemmelige, liste.

Men listen er ikke hemmelig, og den er lavet med det formål at skabe åbenhed omkring det danske sundhedspersonale, fortæller folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen, der er sundhedsordfører for Socialdemokraterne og har været med til at lave lovregulering på området.

- Den er lavet så borgere meget let kan gå ind og tjekke om de personer, man overvejer at bruge som læge eller tandlæge eler andet sundhedspersonale, står på listen, sagde Flemming Møller Mortensen onsdag aften i Nordjylland LIVE.

- Der er mange, der har noget imod den. Flere faglige organisation synes det er en gabestok og en udstilling, men vi har fra politisk side valgt at sige, at der skal være åbenhed. Hvis Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed har uddelt påtaler eller klager, skal det fremgå af listen.

Sundhedsordføreren peger i stedet på et andet problem i systemet: Manglende udveksling af oplysninger mellem myndigheder.

- Jeg er glad for at jeg om 14 dage skal have både sundhedsministeren og justitsministeren i samråd, for der er et endnu større problem, synes jeg, og det er Sundhedsstyrelsen ikke udveksler oplysninger med politiet og omvendt, og det skal vi have rettet op på.

Se hele interviewet med Flemming Møller Mortensen herunder. 

03:03 Luk video

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord