Flere ældre snydes af tricktyve

Flere bliver frastjålet penge og smykker, fordi en tyv lyver sig ind i hjemmet ved at udgive sig for at være håndværker eller hjemmeplejer. Det fortæller DR Nordjylland.

I 2009 fik Nordjyllands Politi 13 anmeldelser om tricktyveri i private hjem fra borgere over 65 år.

Det tal var i 2011 steget til 43 anmeldelser - og de foreløbige tal fra i år viser, at tendensen ser ud til at fortsætte.

- Det er meget ubehageligt, siger Hans Vinther Buus, der er formand for Ældre Sagen i Aalborg Kommune, hvor langt størstedelen af tricktyverierne i Nordjylland bliver begået.

Det har nemlig store konsekvenser for de folk, det går ud over.

- De reagerer som regel psykisk på det, fordi de bliver skræmte. De kan lukke sig inde i sig selv. Hvor de førhen turde gå ud, begynder nogle at tænke, at nu tør man ikke gå ud længere, fordi man er bange for, man også bliver bestjålet på åben gade, fortæller Hans Vinther Buus.

Politiinspektør Stig Lundbo fra Nordjyllands Politi har to bud på, hvorfor der bliver anmeldt flere tricktyverier i nordjyske pensionisters hjem.

- Jeg tror måske, omtalen i pressen kan give nogle blod på tanden til at lave den form for tyveri. Vi har også mistanke til, at de østeuropæere, som begår indbrud, godt kunne være gerningsmænd til nogle af de her tricktyverier, siger politiinspektøren.

Ifølge en rapport fra maj i år blev der på landsplan begået 1.448 tricktyverier i beboelse i 2010.
Rapporten blev økonomisk støttet af Justitsministeriets Forskningspulje og Det Kriminalpræventive Råd.


Seneste nyt

fra Nordjylland