Flere anholdt i stor sag om menneskesmugling

Kvinde fra Thisted har ikke været alene om at smugle over 600 filippinere til blandt andet Danmark.

En 42-årig kvinde fra Thisted ser ud til at have fået hjælp fra et større netværk, da hun har smuglet 670 filippinere til Danmark.

Den danskfilippinske kvinde blev i starten af december anholdt og varetægtsfængslet, sigtet for menneskesmuglingen, og nu er yderligere 10-12 personer anholdt og sigtet for medvirken, oplyser vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Michael Kjeldgaard.

De sigtede har angiveligt fået penge for at være garanter, og har skrevet under på falske visa, hvor de har skrevet under på, at de er i familie med de smuglede.

- Der tegner sig et billede af, at de personer, vi nu har anholdt hverken er i familie med eller har haft besøg af de smuglede, siger Michael Kjeldgaard.

Vicepolitiinspektøren forventer, at antallet af personer, der sigtes for medvirken vil blive betydeligt højere, men han har ikke noget bud på, hvor mange, der i alt vil blive sigtet.

Forholdet mellem de sigtede og den hovedmistænkte 42-årige kvinde er ikke kendt, men hovedparten af dem har filippinsk baggrund.

Den 42-årige kvinde fremstilles torsdag i grundlovsforhør, hvor politiet vil kræve hende varetægtsfængslet i yderligere fire uger.


Seneste nyt

fra Nordjylland