Flere bliver tvangsindlagt

Psykisk syge nordjyder bliver oftere tilbageholdt med tvang. Der gribes ind tidligere, mener fagfolk og pårørende.

Ellen Margrethe Pagters søn er psykisk syg og er blevet tvangsindlagt otte gange. Hun er formand for pårørendeforeningen, Bedre Psykiatri i Vendsyssel. Hun er ked af, at flere og flere psykisk syge nordjyder bliver tvangsindlagt.Det fortæller DR Nordjylland.

- Det er noget modbydeligt noget, det med indlæggelse på røde papirer, som jeg har prøvet flere gange, siger Ellen Margrethe Pagter.

I 2011 lavede personalet på de psykiske afdelinger 526 frihedsberøvelser. I 2007 var det 378. det svarer til en stigning på 40 procent. Det viser tal fra Psykiatrien under Region Nordjylland.

Derfor mener psykiatridirektør, Per Lund Sørensen, at man skal være bedre til at spotte tegn på psykiske lidelser tidligere. For eksempel skal samarbejdet med de praktiserende læger forbedres.

- Der er en stigende udvikling, men det skyldes, at der bliver flere og flere psykisk syge. Men vi kæmper for, at man skal gribe ind tidligere, så vi kan stoppe udviklingen siger han til TV2/Nord.

Og det er en god ide, mener Ellen Margrethe Pagter fra Bedre psykiatri.

- Det er jeg meget enig i. Jeg synes, det er så ulykkeligt at se, hvor langt et menneske faktisk skal ud for at få den hjælp, det selv er alt for sygt til at bede om, forklarer Ellen Margrethe Pagter.


Seneste nyt

fra Nordjylland