Flere boliger i Aalborg: Første spadestik taget i Siloen

Foto: Malene Ruwald

I isnende kulde blev første spadestik til 80 familie- og ungdomsboliger og 34 ejerlejligheder taget på Østre Havn i Aalborg onsdag.

Det var lidt et bagvendt første spadestik,der blev taget på Østre Havn i Aalborg onsdag eftermiddag. For mens skovlen ceremonielt blev plantet i sandet, stak de første tre etager af det nye, store boligbyggeri allerede op i luften.

Byggeriet har fået navnet siloen, fordi det bliver opført, hvor DLGs gamle korn- og foderstofsilo i sin tid stod. Siloen er ikke mere, for det kunne ikke lade sig gøre at bygge lejligheder i den. Men byggeriet vil alligevel indeholde konturerne af siloen.

-  Den oprindelige silo har vist sig ikke at være genanvendeligt, men fordi der er tale om et byggeri med så fremtrædende et industrielt udtryk, har vi valgt, at der skal bygges et nyt tårn af samme størrelse og hovedudseende som det oprindelige, fortæller Himmerland Boligforenings direktør, Ole Nielsen. 

Læs også Stor silo bliver til markante boliger i Aalborg

Det er Himmerland Boligforening, der er bygherre på byggeriets 18 familie- og 62 ungdomsboliger, mens A. Enggaard A/S står for 34 ejerlejligheder.

Direktør Ole Nielsen lægger vægt på, at byggeriet bliver en blanding af forskellige ejerformer og aldersgrupper. Han håber, at det kan danne rammen om et inspirerende møde på tværs af generationer, og hvor beboernes forskellighed kan være med til at skabe et interessant bymiljø:

- Det overordnede planlægningsmæssige mål med denne del af Aalborgs havnefront har været at skabe en tæt urban bydel med et anderledes bymiljø, der opstår i mødet mellem den industrielle kulturarv, moderne arkitektur af høj kvalitet og et aktivt byliv. Det kommer Siloen i allerhøjeste grad til at medvirke til, for her bliver den tidligere industribygning genbrugt som unik ramme for nye funktioner, siger Ole Nielsen.

Det nye boligbyggeri, der bliver på knap 10.000 kvadratmeter, indrettes med en række fællesfunktioner i stueplan. Siloen vil blive indrettet med fire etager med almene ungdomsboliger nederst fulgt af tre etager med almene familieboliger. Den øverste del af byggeriet vil indeholde de private ejerlejligheder.

C.F. Møller, der har tegnet det nye byggeri, mens Niras A/S er ingeniør og A. Enggaard A/S totalentreprenør på opgaven.

Det forventes, at den samlede byggeperiode vil være omkring 15 måneder.

Flere nyheder fra TV2 Nord