Flere dødsulykker på motorcykler

Nordjylland har i de seneste år oplevet en stigning i antallet af dødsfald i forbindelse med motorcykelulykker.

Nordjylland har oplevet en stigning af antallet af dødsfald i forbindelse med motorcykelulykker over de seneste par år. Seneste dødsfald skete for få dage siden, da en motorcyklist under en overhaling blev ramt af en modkørende bil.

I 2009 var der tre dødsfald i forbindelse med motorcykelulykker i Nordjylland. I 2010 var det tal steget til syv. Antallet af lettere tilskadekomne er i samme periode steget fra 10 til 17, mens antallet af alvorligt tilskadekomne er faldet fra 29 til 23 tilskadekomne.

[size=2]Nordjylland skiller sig dermed ud fra landstallene, fordi her har der været et fald både hvad angår antallet af tilskadekomne og dræbte. Det viser de nyeste tal fra Rådet for Sikker Trafik.
[/size]
For netop at sætte fokus på trafiksikkerheden tog den nordjyske motorcykelklub MC Bulls lørdag på fælles forårstur.

Køreturen er blevet en tradition for motorcykelentusiasterne. I samlet trop kører de hvert forår fra deres klubhus, ud til kaffe og tilbage igen, hvor de så fester om aftenen.

Ideen er både at fejre, at motorcyklisterne med forårets komme kan komme tilbage på to hjul - og at gøre bilister opmærksomme på, at det igen er motorcykelsæson, og at alle derfor skal passe ekstra godt på i trafikken.

- Det, vi oplever er, at vi nogle gange bliver overset af bilisterne, eller at de tager chancen og kører ud foran os. De tror måske, at vi kører knallert, eller hvad ved jeg. Og så er det at ulykkerne sker. Så det, vi gerne vil med køreturen, er at orientere bilisterne om, at når foråret kommer, så kommer vi, fortæller formand for motorcykelklubben MC Bulls i Aalborg, Torben Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland