Flere får bøder for brug af åben ild

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Tre gange onsdag aften måtte politiet rykke ud til sager i Nordjylland, hvor afbrændingsforbuddet blev ignoreret.

Det er ikke for sjov, at der lige nu er indført et afbrændingsforbud i Danmark.

Det understreger Nordjyllands Politi efter en række nye episoder med brug af åben ild.

- Det er ekstremt uheldigt, for ild kan sprede sig lynhurtigt her i tørken, siger politiets vagtchef i Nordjylland Poul Fastergaard og fortsætter:

Læs også Overholder ikke afbrændingsforbud: Nordjyllands Politi har uddelt 12 bøder

 - Nu kan man se hvad der sker i Sverige for tiden, hvor de kæmper med skovbrande. Vi er ikke vant til den slags vejr i Danmark med tørkeperioder, så det er nogle nye forhold vi skal opføre os efter, siger vagtchefen.

Nordjyllands Politi oplyste onsdag, at der indtil videre var uddelt 12 bøder til nordjyder, der ikke respekterede forbuddet. Men nu tæller antallet af bøder to mere, altså 14 sager i alt.

- I går var vi ude ved Brovst, fordi vi fik en anmeldelse om en, der gik og brændte ukrudt af med ild, altså med en ukrudtsbrænder. Så han blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, lyder det fra vagtchefen.

Den 82-årige mand med ukrudtsbrænderen får en bøde.

Læs også Alle kommuner indfører afbrændingsforbud: Hvad må man?

Senere var den gal igen.

Politiet blev kaldt ud til Suldrup, hvor nogle forbikørende havde set en flok mennesker, der havde gang i et bål.

- En anmelder er kørt forbi og har set, man har lavet et stort bål bagved bygningen. Så nu har vi sigtet en 53-årig mand i sagen. 

00:48

Yderligere tre har fået bøde for at overtræde afbrændingsforbud

Luk video

Ifølge vagtchefen var politiet også ude ved et sommerhusområde i Løkken, hvor nogle tyske turister havde fyret op i i et vildmarksbad.

- Vildmarksbadet er brændeopvarmet. Så de fik en henstilling til, at de skulle slukke det, og det gjorde de så, fortæller vagtchefen.

Afbrændingsforbuddet trådte i kraft den 4. juli, og gælder i hele Danmark. Hvis forbuddet overtrædes, kan man få en bøde på op til 5000 kroner. 

Flere nyheder fra TV2 Nord