Flere falder og slår sig fredag den 13.

Den gamle overtro om uheld, der omgiver fredag den 13., bliver nu bakket op i en ny undersøgelse.

Der er god grund til at være ekstra på vagt over for løse gulvtæpper og glatte fortove, når kalenderen skriver fredag den 13.

De fleste ryster nok på hovedet af de gamle skrøner om fredag den 13., der ifølge gammel overtro byder på både uheld og uhygge af værste skuffe.

Men nu bakkes de overtroiske op af ny statistik, der viser, at der sker 13,5 procent flere snubleskader i de danske hjem fredag den 13.

Codan Forsikring har gennemgået en million skadesanmeldelser fra de seneste seks år og undersøgt, hvor mange og hvilke typer af skader, der falder på fredag den 13. sammenlignet med både fredage, der falder på andre datoer, og alle de øvrige ugedage.

Og resultatet er klart - af uforklarlige årsager falder danskerne 13,5 procent flere gange på de fredage, der falder på den trettende dag i en måned.

Derfor er rådet fra produktdirektør Jesper Franch fra Codan Forsikring også klart:

- Selv om der nok er tale om en tilfældighed, og ikke et bevis for, at fredag den 13. er en mere uheldig dag end alle andre, kunne det godt lade til, at man bør kigge sig for en ekstra gang, når man sætter den ene fod foran den anden denne dag, siger han.

Til gengæld tyder resultaterne fra undersøgelsen også på, danskerne er mere forsigtige i trafikken fredag den 13.

Statistikken viser nemlig, at der sker næsten 50 procent færre trafikuheld og 13 procent færre skader på bilen fredag den 13. i forhold til andre fredage.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland