Flere forbud ophævet: Dit Sankt Hans-bål er sandsynligvis reddet

Bekymrede borgere frygter for Sankt Hans-bålet, men ifølge Nordjyllands Beredskab er der indtil videre ikke behov for forbud mod at futte heksen af.

Når heksen skal sendes til Bloksbjerg til lørdagens Sankt Hans Aften, så kræver det et bål. Og selv om der stadig kan nå at komme et afbrændingsforbud i Nordjylland, så ser det lovende ud, ifølge Nordjyllands Beredskab.

- Når vi følger DMIs prognoser, ser det ud til, at der kommer mere nedbør inden på lørdag, og det sænker tørkeindekset, som blandt andet er det, vi kigger på, når vi vurderer, om der skal være afbrændingsforbud, siger vagthavende indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Bent Pedersen.

quote Vi kan ikke sige noget omkring lørdag med sikkerhed endnu, men man kan holde sig opdateret på den aktuelle situation på <a href="http://www.danskeberedskaber.dk/"><u>www.danskeberedskaber.dk</u></a>.

 Bent Pedersen, vagthavende indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

Selv om der i Nordjylland på intet tidspunkt har været afbrændingsforbud, har Nordjyllands Beredskab fået en del opkald fra bekymrede borgere.

- Vi kan ikke sige noget omkring lørdag med sikkerhed endnu, men man kan holde sig opdateret på den aktuelle situation på www.danskeberedskaber.dk. Her opdaterer vi hver dag, siger vagthavende indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Bent Pedersen.

Midtjysk Brand & Redning har netop ophævet afbrændingsforbuddet i Silkeborg og Viborg. Der er dermed afbrændingsforbud i 68 ud af landets 98 kommuner.

I Midt- og Vestjylland er der stadig afbrændingsforbud i Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer.

Få tips til et sikkert bål

Hos Nordjyllands Beredskab ønsker man at hjælpe nordjyderne med at få en god – og sikker – Sankt Hans aften.

Derfor giver man i denne uge på Facebook gode tips og tricks til en sikker afbrænding, så hverken natur eller mennesker lider overalt, når heksen skal sendes til Bloksbjerg.

 
 

Og så kan man følge den aktuelle afbrændingssituation på www.danskeberedskaber.dk. Her kan man altså se, om det er lovligt at tænde op i bålet til Sankt Hans aften på lørdag.

- Vi satser på, at alle dem, der er ansvarlige for at lave bål, skeler til vores gode råd og ser på de fysiske forhold i deres område, inden de tænder bålet. Hvis de bruger deres sunde fornuft og følger vores gode råd, skal det nok gå, siger vagthavende indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Bent Pedersen.

 
 

 

 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland