Flere hundrede fejrer mangfoldighed

Gruppen "Hjørring for mangfoldighed" afholdte mandag aften et arrangement for at hylde mangfoldigheden i byen.

Aftenens arrangement var egentligt planlagt som et modarrangement til den demonstration, som foreningen "Stop Islamiseringen af Danmark" (SIAD) havde varslet ville finde sted i Hjørring her til aften. Mens SIAD valgte at aflyse, så gennemførte "Hjørring for mangfoldighed" sit arrangement.

- Det her det var for mangfoldigheden. Det er en anledningen til at huske hinanden på de værdier, vi står for. Frihed, tolerance og sammenhold, det er ikke noget, der kommer af sig selv, det kommer kun i kraft af at vi er nogle mennesker, de holder dem i hævd. Så uanset om SIAD kommer eller ej, så er det en god anledning til at huske hinanden på de værdier, siger Peder Hvelplund, der er medarrangør.

Mohammed El-Sayed var blandt talerne ved demonstrationen for mangfoldighed i Hjørring.

- Vi lever i en tid, hvor højreekstremismen desværre har fået lidt medfart, både i Danmark, men også i hele Europa. Derfor er det vigtigt for mig at udfordre de holdninger der, siger Mohammed El-Sayed fra Hjørring.

Flere steder i landet har "Stop Islamiseringen Af Danmark" igennem de sidste måneder afholdt demonstrationer. Alle steder har der samtidig været arrangeret moddemonstrationer af lokale mangfoldighedsgrupper.

"Hjørring for mangfoldighed" holder et nyt arrangement om to uger, når SIAD også holder en ny demonstration i byen.


Seneste nyt

fra Nordjylland