Flere kommer i job i Nordjylland

Foto: TV2/Nord

På et år er ledigheden i Nordjylland faldet med næsten ti procent. Det er især mænd, der er kommet tilbage på arbejdsmarkedet.

På et år er 1.970 ledige nordjyder kommet i arbejde. Det er især i Aalborg, at flere har fået nyt job. Også i Rebild, Brønderslev og Hjørring er beskæftigelsen steget. Det viser en opgørelse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, RAR Nordjylland. 

Det er især mænd, der kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Fra juli 2017 til juli 2018 er antallet af arbejdsløse mænd faldet med 12,8 procent. For kvinderne er ledigheden faldet med 6,8 procent. For begge grupper gælder, at ledigheden er højest for de 25 - 29årige. 

Men den faldende ledighed er ikke kun positiv. Flere nordjyske firmaer oplever nemlig, at det kan være svært at rekruttere nye medarbejdere. Det gælder især inden for områderne SOSU, transport og elektronik, oplyser RAR Nordjylland.  

Arbejdsmarkedsrådet vil nu arbejde på afhjælpe problemet, blandt andet ved at uddanne de ledige, så de får de kompetencer, der efterspørges. I hele Nordjylland er ledighedsprocenten 4 procent af arbejdsstyrken. Det er 0,5 procent højere end på landsplan. 

01:47

Se indslag fra 31. juli om mangel på arbejdskraft i Nordjylland. 

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord