Flere kvinder stiller op end nogensinde før

I Nordjylland er nu tre ud af ti byrådskandidater kvinder, og det er det højeste antal nogensinde.

Aldrig før har der været så mange kvinder at vælge i mellem til et kommunalvalg. Eksempelvis er antallet af kvindelige byrådskandidater steget fra 27 til 40 i Rebild Kommune i forhold til sidste kommunalvalg.

Og tendensen er gældende for hele Nordjylland, hvor tre ud af ti byrådskandidater nu er kvinder.

En af dem, der prøver det for første gang, er den 19-årige gymnasieelev Emilie Søndergaard, der stiller op for Enhedslisten i Rebild. For hende betyder det meget, at flere kvinder nu melder sig ind i kampen om byrådspladserne.

- Jeg vil jo gerne ind i byrådet på grund af det her med kvinder. Det er rigtig vigtigt for mig, at et byråd afspejler lokalbefolkningen, siger Emilie Søndergaard.

Kvinder tænker i bløde værdier

Lene Aalestrup (K) er en af dem, der allerede har mange års erfaring med kommunalpolitik. Hun har de seneste 12 år siddet som én af i alt tre kvinder i byrådet Rebild Kommune. Til sammenligning sidder der 22 mænd i byrådet.

Hun mener ligeledes, det er meget vigtigt at få flere kvinder ind.  

- Kvinder har fokus på nogle helt andre ting, end mænd har. De har mere fokus på de bløde værdier som eksempelvis børn- og ældreområdet, siger Lene Aalestrup. 

For at hive flere piger ind i valgkampen har de kvindelige byrådskandidater startet deres eget netværk i Rebild, hvor de mødes og hjælper hinanden.

Rotter i jer sammen?

- Det kan man godt sige. Vi vil i hvert fald gerne synliggøre, at det er godt med flere kvinder i byrådet, siger Lene Aalestrup.

Målet for de Konservative i Rebild er, at der skal være lige omtrent lige mange kvinder og mænd, der opstiller. Denne her gang er man nået op på lige godt en tredjedel kvinder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland