Flere minkhvalpe stjålet

Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

Minkhvalpe for mellem 300.000 og 400.000 kroner er blevet stjålet fra en minkfarm i Nordjylland. Det er det tredje tyveri af minkhvalpe i regionen indenfor kort tid.

Natten til mandag brød en minktyv ind på en farm på Voergaardsvej 5 i Flauenskjold i Brønderslev Kommune og stjal mellem 1000 og 1200 minkhvalpe fra i alt 170 moderdyr.

Minkavler Jørgen Jensen opdagede først mandag morgen, at hvalpene var forsvundet - der var minktyven for længst over alle bjerge.

- Det er rent dyrplageri, for tæverne kan ikke forstå, hvorfor deres unger er væk. De springer rundt i burerne og river deres potter til blods på gitteret, siger minkavler Jørgen Jensen til TV2/Nord.

Minkavleren vurderer, at når hvalpene om et halv år skulle have været pelset, så ville de have indbragt mellem 300.000 og 400.000 kroner.

Det er det tredje tyveri af minkhvalpe indenfor kort tid. Ligesom de andre tilfælde er de stjålne minkhvalpe endnu for små til at blive forsikrede, så ejeren står alene med at dække tabet.

Nordjyllands Politi regner med, at tyven skal findes indenfor branchens egne rækker.

- Der er nogen, der skal have en rigtig stor farm, for at have plads til så mange hvalpe, for de skal over til en ny mor indenfor 10 til 12 timer, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Basberg.

Politiet kan se bilspor syd for farmen på Voergaardsvej, men ellers er der ingen spor af minktyven. Politiet efterlyser folk, der har set noget mistænkeligt ved farmen natten til mandag.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord