Flere nordjyske fyringer

Siemens Wind Power fyrer 400 medarbejdere på landsplan. Fyringerne rammer blandt andet i Aalborg.

Den økonomiske krise rammer nu også vindmølleindustrien. 400 mennesker i Aalborg, Brande og Engesvang mister deres arbejde i Siemens Wind Power. Det oplyser vindmølleproducenten i en pressemeddelelse her til tirsdag eftermiddag.

TV2/NORD har talt med Siemens Wind Power, men virksomheden kan endu ikke sige, hvor mange af fyringerne, der falder i Aalborg. Det skal de næste ugers forhandlinger afgøre, oplyser vindmøllefabrikken.

Selskabet oplyser, at det hovedsageligt er produktionsafdelingen, der bliver ramt af massefyringer.

- Vi er nødt til at undgå overkapacitet for at sikre vores
konkurrenceevne på produktionsomkostninger og dermed vores langsigtede succes, siger Andreas Nauen, administrerende direktør for forretningsenheden Siemens Wind Power.

Siemens vil fortsætte med at ansætte medarbejdere i andre afdelinger, herunder i udviklings-, ingeniør- og salgsafdelingerne.

- Imens vi vil se en midlertidig nedgang i markedsefterspørgslen, forventer vi, at vedvarende energiformer og især vindkraft vil forblive stærkt voksende teknologier, siger Andreas Nauen.

De senere år har det øgede fokus på den globale opvarmning betydet en stor vækst for alternative energikilder, ikke mindst vindkraft. Men nedgangen i økonomier verden over betyder også langt færre ordrer på vindmøller, og Siemens oplever, at kunder udskyder vindprojekter, fordi der er problemer med at skaffe finansiering i den aktuelle situation. Og Andreas Nauen erkender, at den økonomiske nedgang indebærer nye tider.

- Vores forretningsplaner var baseret på markedsforhold, som nu er ændrede. Vi forventer, at industrien fortsætter med at vokse, men nu med en markant lavere vækstrate end nogen kunne have forudset for blot et par måneder siden. Vi havde planlagt at øge vores produktion med næsten 50 procent i 2009, i stedet vil vi nu vokse med en lavere, men stadig solid tocifret vækstrate, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland